Tillbaka till Medlemsnytt

April

Viktig information

Torsdagen den 28 april och måndagen den 2 maj mellan klockan 18-21 är det Öppethus på Lunne Bygdegård.

Inbjudan går ut till samtliga fastighetsägare i upptagningsområdet som då ges chansen att träffa föreningen för att påverka ledningssträckning, dokumentera i fiberkartan, teckna markavtal och anslutningsavtal och få svar på eventuella övriga frågor. IP-Only/Bynet kommer att vara representerade på mötena.


Anslutningsavtal 

De allra flesta av Er skall ha fått, ett adresserat kuvert från IP-Only med ett erbjudande om anslutning av fiber. Detta är ingen reklam utan skarpt läge. (Länk till IP-Only för att teckna sig via nätet.) 

Anslutningsavtalet går även att skriva ut från vår hemsida under medlemsdokument eller via länken nedan.

<<ANSLUTNINGS AVTAL IP-ONLY>

(Öppnas i nytt fönster)

Har ni inte fått något erbjudande i er brevlåda, var vänlig meddela oss i fiberföreningen enklast möjligt. Vi vill gärna få vetskap om detta i så fall. (Förfrågan om teckning utgår endast till en registrerad ägare av fastigheten). 

Antalet tecknade avtal utgör grunden för att fiberprojektet skall bli genomfört eller ej under 2016.


Öppethus Lunne Bygdegård

Fiberprojektet längs Karl Johans Väg har börjat ta ordentlig fart och det är dags att planera ledningsdragningarna på lite grövre detaljnivå, var vi ska förlägga infrastrukturen. För detta finns ett planeringsverktyg framtaget och en planerad sträckning för nästan samtliga fastighetsägare som anmält ett intresse inom upptagningsområdet.

Verktyget är en grovplanering, men vi vet ju alla att förutsättningarna för förläggningsarbetet ser olika ut för alla våra medlemmars fastigheter. Det är allt ifrån bergdagrar till jordvärmesystem som måste tas hänsyn till.

Det finns ingen som kan just er fastighet bättre än ni själva.

Det är av stor vikt att detta genomförs så snart ni bestämt er för en anslutning. Alla fastigheter måste kontrolleras av fiberföreningen innan någon grävning kommer påbörjas.

Detta görs för att tidigt upptäcka eventuella oklarheter som skulle kunna försena byggstarten. Oklarheter kan vara t.ex. att det måste skrivas markavtal.

Projektets fysiska start är således beroende av att detta arbete är utfört för samtliga fiberintressenter, Så skynda er till en öppethuskväll för färdigställande.


Vi kommer att bjuda på lite frukt, godis och dryck.

Välkomna!

/Styrelsen


 Brunflo 2016-04-23

Permalänk till denna artikel: https://bredband.mardberg.se/test/april/

%d bloggare gillar detta: