Tillbaka till Medlemsnytt

December

Månadsbrev december 2016

Nu kan vi skönja ljuset i fibern

Och som vi har längtat. Nu är genomförandeskedet igång och inget hinder är känt. Hittills har cirka 80 fastigheter försetts med mottagningsutrustning, dosor på vägg ute/inne. Detta jobb kommer att fortsätta löpande under vintern.

IP-Only har anlitat Mikaelssons Entreprenad och Maskin AB som totalentreprenör med samordningsansvar. Mikaelssons har anlitat Peab för torrinstallationer (dosor) i fastigheter. Så blir ni uppringda av Oskar från Peab så vill han inget hellre än sätta dosor på eran fastighet. Mikaelssons har anlitat lokala maskinentreprenörer för schakterna.

Cirka 25 tomtschakter är utförda. Schakterna pågår så länge det är grävbart dvs. tills dess tjälen sätter stopp. Schakterna återupptas tidigast möjligt våren 2017.


Kristian Vestin, IP-Only/Bynet har lovat att senast den 30 september 2017 skall projektet vara färdigställt och alla kunder driftsatt och klara.

Förtydligande

Tecknade markavtal finns i två olika versioner. En version anger schaktdjup i brukad mark till 60 cm, den andra 70 cm. Det är schaktdjup minst 70 cm som gäller i brukad mark. (jordbruksmark, skogsmark). På tomtmark anges schaktdjupet till 30 cm. I väg rekommenderas 60 cm.


Fiberföreningen Karl Johans Väg har 164 medlemmar. Inom föreningens geografiska upptagningsområde finns 201 fiberabonnemang tecknade.

Styrelsen vill tacka medlemmarna för det förtroende och tålamod som visats oss under det gångna året och önska er alla EN GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.

Vi återkommer med kallelse till årsmötet som ska hållas ett datum under perioden januari-april 2017.

/Styrelsen Brunflo 2016-12-18

Permalänk till denna artikel: https://bredband.mardberg.se/test/december/

%d bloggare gillar detta: